OČIŠĆENA RAJSKA PLAŽA U BRATUNCU

0

BRATUNAC – Akcija “April-mjesec čistoće” održana je juče u Bratuncu, a odazvalo se oko stotinu učesnika koji su, radeći u nekoliko grupa, očistili omiljeno izletište Rajsku plažu na obali Drine.

U ovoj akciji učestvovali su predstavnici udruženja, sportskih klubova, vlasnici ugostiteljskih objekata, radnici Opštinske uprave, kao i građani koji su željeli da daju svoj doprinos kako bi Rajsku plažu učinili privlačnijim mjestom.

“Zadovoljni smo odazivom građana. Rajska plaža je najpoznatija turistička lokacija uz rijeku Drinu u srednjem Podrinju. Uređenje ove plaže jedan je od prioriteta za opštinu Bratunac, jer naši građani u sezoni najviše slobodnog vremena provode baš ovdje”, rekao je načelnik opštine Srđan Rankić.

On je napomenuo da je ovo samo dio ekološkog programa koji je planiran za mjesec april.

Na kraju akcije učesnici su na ulazu u Rajsku plažu postavili tablu sa porukom “Budimo odgovorni, čuvajmo prirodu-čuvajmo Drinu. Odložite otpad na predviđena mjesta”.

U okviru ove akcije zasađeno je i više sadnica bijelog jasena koje su juče dijeljene u okviru ekološke kampanje “Zasadi svoj hlad”.

Organizatori današnje akcije čišćenja i uređenja bratunačke Rajske plaže bili su Opštinska uprava i lokalno Komunalno preduzeće “Gradska čistoća”.

Za naredni vikend planirano je rješavanje problema divljih deponija, koje se nalaze po prigradskim naseljima.

Vikend poslije toga, 24. aprila, planiran je za čišćenje i uređenje grada, a pred 1. maj i Vaskrs detaljno pranje ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име