OD DANAS PREUZIMANJE OBRAZACA ZA PRIJAVU UČEŠĆA NA IZBORIMA

0

SARAJEVO – U sjedištu Centralne izborne komisije /CIK/ BiH od danas se mogu preuzeti obrasci za prijavu učešća na opštim izborima 2. oktobra.

IZ CIK-a navode da se od sutra do 20. maja podnose prijave za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

Nakon što CIK BiH ovjeri političke stranke i nezavisne kandidate, od 6. do 14. juna teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata.

Pravilnik o prijavi i uslovima za ovjeru političkih subjekata za učešće na opštim izborima 2022. godine dostupan je na www.izbori.ba na posebnoj podstranici posvećenoj Opštim izborima 2022. godine pod linkom: https://www.izbori.ba/Default.aspx?Lang=5&CategoryID=1181.

Pravilnikom se propisuje način podnošenja prijava za ovjeru i uslovi za ovjeru političkih subjekata, način podnošenja potpisa podrške i uslovi oslobađanja obaveze prikupljanja potpisa podrške, te način provjere i potvrđivanja potpisa podrške, način podnošenja i visina takse uz prijavu za ovjeru političkih subjekata i obrasci za podnošenje prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i izgled i sadržaj obrazaca kandidatskih listi i propisanih izjava za učešće na opštim izborima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име