OD FEBRUARA 2013. NIJE PRONAĐENA NIJEDNA NESTALA OSOBA IZ BRATUNAČKOG KRAJA

0

BRATUNAC – Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i nestalih iz Bratunca Radojka Filipović rekla je da od februara 2013. još nije pronađena i identifikovana nijedna nestala osoba iz ove opštine, što je, kako je istakla, žalosno.

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca danas su kao vid podrške uručili poklone za deset porodica sa bratunačkog područja koje tragaju za svojim najmilijima.

Šef Službe traženja Crvenog krsta Republike Srpske Miloš Purković je rekao da su za članove porodica nestalih danas upriličili i prijem na kojem su razmijenjene informacije o problema sa kojima se suočavaju u traganju.

On je ukazao na brojne probleme koji prate rad ove službe i da je teško doći do saznanja o mjestima gdje su nestale žrtve ukopane, do njihovih posmrtnih ostataka, što najviše interesuje članove porodica nestalih koje žele da ih dostojno sahrane.

On je precizirao da u Republici Srpskoj potražuju još 1.652 nestale osobe iz odbrambeno-otadžbinskog rata, među kojima je 19 lica iz Bratunca.

Filipovićeva je istakla da organizacije koje rade na traženju nestalih međusobno dobro sarađuju, ali da institucije ne rade svoj posao, da neke opstruišu traženje nestalih da bi se prikrili počinioci određenih zločina i čeka se da umru svjedoci bez kojih nije moguće osuditi počinioce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име