ODOBRENE DVIJE INVESTICIJE U PUTNU MREŽU OD 40 MILIONA KM

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpke dala je saglasnost “Putevima Republike Srpske” za izgradnju nove dionice puta Gacko-Foča, dionica Tjentište-Brod na Drini, poddionica od Tjentišta do Kosmana, uključujući i most na rijeci Drini, te rekonstrukciju magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, ukupne vrijednosti 40 miliona KM.

Sredstva neophodna za finansiranje ovih investicija biće doznačena iz republičkog budžeta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ove investicije biće realizovane u periodu od dvije godine od dana zaključivanja ugovora o realizaciji.

Procijenjena vrijednost prve investicije izgradnje magistralnog puta Gacko-Foča, dionica Tjentište-Brod na Drini kojom se obuhvata izgradnja nove trase postojećeg magistralnog puta u dužini približno 11 kilometara od Tjentišta do Kosmana, uključujući most na rijeci Drini je oko 30 miliona KM.

Za realizaciju ovog projekta do sada je urađen generalni projekat.

Planirana poddionica se odvaja od postojeće trase magistralnog puta na mjestu gdje se Sutjeska uliva u Drinu /Kosman/ i nastavlja da prati kanjon Sutjeske do Tjentišta.

Druga investicija obuhvata rehabilitaciju magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ u dužini od oko 20 kilometara i njena procjenjena vrijednost je oko 10 miliona KM.

Polazeći od činjenice da realizacija predmetnih projekata ima za cilj razvoj i unapređenje saobraćajne infrastrukture, te brže i bezbjednije odvijanje saobraćaja, kao i povezivanje Republike Srpske sa susjednim državama, Vlada je usvojila odluku kojom se zadužuju “Putevi Republike Srpske” da realizuje ove projekte, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име