Održana 7. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika

0

ZVORNIK – Skupština grada Zvornika usvojila je Nacrt rebalansa budžeta za 2021. godinu u iznosu od 36.812.000 КM, a razlozi su promjena u strukturi izdataka odnosno rashoda i povećanje prihoda za 1.200.000 КM.

Poreski prihodi rebalansom budžeta planiraju se u iznosu od 19.309.440 КM i za 2.584.400 КM su veći od prvobitno usvojenog plana za 2021. godinu. Neporeski prihodi se planiraju u visini 4.294.660 КM što je za 190. 779 КM manje su od planiranih.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović istakao je da je razlog izmjene budžeta u odnosu na prvobitni plan porast prihoda, te da se ta sredstva moraju rasporediti na rashodovnoj strani.

Načelnik Odjeljenja za finansije Srđan Despić istakao je da će u narednom periodu biti sprovedene javne raspave o nacrtu rebalansa budžeta, napomenuvši da će javnost pravovremeno biti informisana o datumu i vremenu održavanja.

Usvojena je i Odluka o kupovini poslovnog prostora u Zvorniku za potrebe Centra za socijalni rad korisne površine 509 kvadratnih metara po cijeni od 1.449.514 КM.

Zamjenik gradonačelnika je naglasio da će se polovina ovog prostora koristiti za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama.

„Svakodnevno imamo 55 korisnika Centra čije su prostorije u zgradi Osnovne škole „Sveti Sava“. Međutim, one nisu adekvatne za njihove potrebe i odlučili smo se da im stvorimo bolje uslove – rekao je zamjenik gradonačelnika koji je najavio da će ove prostorije već na početku sljedeće godine biti stavljene na raspolaganje korisnicima.

Odbornici su prihvatili i Informaciju o stanju u privredi i zapošljavanju grada Zvornika na dan 30. septembar tekuće godine. Na teritoriji grada posluje 847 preduzetničkih radnji što je za 53 radnje više u odnosu na 31. decembar protekle godine. Кonstatovano je da je u ovoj godini evidentirano najveće povećanje broja radnji za posljednjih nekoliko godina.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović istakao je i da Grad Zvornik spada u red gradova sa najvećom pokrivenošću uvoza izvozom, jer je skoro dva i po puta izvoz veći od uvoza. Informacija sadrži i podatke o broju zaposlenih i nezaposlenih, broju penzionera, visini prosječne penzije.

Odlukom o zaštiti izvorišta „Đevanje“ koja je takođe danas usvojena, utvrđene su njegove zone sanitarne zaštite, veličina i granice, mjere i režim zaštite. Utvrđivanje zona sanitarne zaštite i zaštitnih mjera vrši se u cilju zaštite vode izvorišta, sa kojeg se vrši snabdijevanje vodom za piće potrošača na području grada Zvornika, od svih vidova zagađenja i štetnih uticaja koji mogu nepovoljno djelovati na higijensku ispravnost vode za piće ili na izdašnost izvorišta.

Na današnjoj sjednici donesene su i odluke o zamjeni zemljišta sa DOO „Fagum novi“ Zvornik, zamjeni zemljišta sa Zoranom (Bogdana) Gajićem iz Zvornika i o izmjeni Odluke o zamjeni zemljišta sa Momčilom Radovićem iz Jardana, kao i Program rada zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara, parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva na području grada Zvornika za 2022. godinu, te Izvještaj o uspjehu učenika u prošloj i upisu učenika u osnovnim i srednjim školama za školsku 2021/22 godinu.

Usvojene su i informacije o stanju vodosnabdjevanja na području grada Zvornika, kao i pružanju drugih komunalnih usluga, stipendiranju studenata iz gradskog budžeta u školskoj 2020/21. godini i o programima rada Srednjoškolskog centra „Petar Кočić“ i Tehničkog školskog centra za 2021/22 školsku godinu.

(Izvor: gradzvornik.org/infobirac.com)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име