Održane javne rasprave o nacrtu budžeta grada Zvornik

0

ZVORNIK – Danas su održane dvije odvojene javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Zvornika za 2021. Godinu,  za budžetske korisnike i predstavnike udruženja, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica i druge zainteresovane građane.

Tokom javnih rasprava je istaknuto  da je sam proces donošenja budžeta vrlo kompleksan,  te da se prilikom njegove izrade u obzir uzima dokument okvirnog budžeta Ministarstva finansija Republike Srpske za period 2021-2023. godina, potrebe Gradske uprave i budžetskih korisnika, privredna kretanja i tendencije, te procjena ostvarenja prihoda u tekućoj godini.

Predočeno je da je Nacrt budžeta, prije nego se našao pred odbornicima, upućen Ministarstvu finansija RS koje je dalo određene preporuke na osnovu kojih je na sjednici Skupštine održanoj 17. februara on smanjen za 440 hiljada KM, tako da je usvojen u iznosu od 29.612.000 KM.

„Ova godina, kao i prethodna  će vjerovatno biti teška, i samim tim budžet mora biti racionalan i zahtjeva uštede, ali će svi kapitalni projekti biti realizovani u skladu sa planovima. Mi smo već u Nacrtu dosta zahtjeva budžetskih korsinika  usvojili, ali oni i sami shvataju situaciju i shodno tome će se i ponašati , rekao je v.d načelnika odeljenja za finansije Srđan Despić.

Javne rasprave koje su organizovane u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama vodili su v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Srđan Despić i šef Odsjeka za budžet Vesna Bošković, a prisustvovali su i v.d. načelnika odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, za privredu i društvene djelatnosti i za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja.

Nacrt budžeta biće upućen Ministarstvu finansija Republike Srpske na saglasnost, a nakon toga u formi prijedloga naći će se pred lokalnim parlamentom početkom marta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име