OKO 60 UČENIKA I RADNIKA TEHNIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA DALO KRV

0

ZVORNIK – U Tehničkom školskom centru Zvornik danas je oko 60 učenika i osoblja ove srednjoškolske ustanove dobrovoljno dalo krv.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je da je ovo tradicionalna akcija koja se u ovoj školi organizuje u prethodnih desetak godina.

“Prethodne dvije godine zbog virusa korona nismo organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u školi, ali smo to radili u Službi za transfuzijsku medicinu u Bolnici Zvornik”, naveo je Grujić.

On je dodao da su se stekli uslovi, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, da održavanje akcije davanja krvi bude nastavljeno u školskom prostoru.

Ističući da se za ovu akciju prijavilo šezdesetak učenika koji su postali punoljetni, kao i radnika škole, Grujić je napomenuo da su ove akcije bitne za mlade ljude da nauče značaj davanja krvi i da sa tom aktivnošću nastave jer ima neprocjenjivu humanu vrijednost.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić rekla je da je ovo prva ovogodišnja organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, koju je organizovao Crveni krst u saradnji sa Tehničkim školskim centrom i Službom za transfuzijsku medicinu Bolnice Zvornik.

Ističući da je dobrovoljno davalaštvo krvi za Crveni krst jedna od značajnijih aktivnosti, Mićićeva je navela da će Crveni krst u ovoj godini pokušati da organizuje više ovakvih akcija.

Ona je istakla da je zadovoljna odzivom učenika i radnika Tehničkog školskog centra i zahvalila svim učenicima, radnicima i direktoru ove srednjoškolske ustanove Grujiću, koji je zajedno sa osobljem i učenicima dao krv.

Prema njenim riječima, cilj akcije je da se što više mladih uključi u akcije dobrovoljnog davanja krvi i da postanu dobrovoljni davaoci.

“Ovim akcijama promovišemo i značaj dobrovoljnog davanja krvi, jer znamo da se nikada ne zna kada će i koga spasiti upravo ova najhumanija akcija”, rekla je Mićićeva.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Zvornik Vladimir Dražić naglasio je da je odziv odličan i da očekuje da će ovom akcijom biti obezbijeđene dovoljne količine krvi za naredni period.

“Trenutno su u Službi zalihe krvi na zadovoljavajućem nivou, ali su ovom akcijom očekivano povećane”, rekao je Dražić i izrazio zadovoljstvo što se akcije dobrovoljnog davanja krvi sada, uz epidemiološke mjere, mogu organizovati po ustanovama, institucijama i firmama, a ne samo u Službi za transfuzijsku medicinu, kako je to bilo u vrijeme pandemije virusa korona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име