OPŠTOJ BOLNICI URUČENA DVA SANITETSKA VOZILA VRIJEDNA 260.000 KM

0

ZVORNIK – Vlada Republike Srpske i Gradska uprava Zvornik donirali su Opštoj bolnici u ovom gradu dva sanitetska vozila čija je ukupna vrijednost 260.000 KM.
Direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je novinarima da je u sanitetska vozila ugrađena sva potrebna najmodernija medicinska oprema za prevoz pacijenata.

Popović je podsjetio da je ova donacija uručena u sklopu izgradnje novog i adaptacije postojećeg bloka bolnice, kao i njihovog opremanja.

“Ova sanitetska vozila mnogo će značiti zaposlenima u ovoj zdravstevnoj ustanovi, a najviše pacijentima jer će biti poboljšan kvalitet usluga, odnosno prevoza pacijenata od bolnice do druge destinacije u koju se pacijent upućuje”, rekao je Popović.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i Gradskoj upravi koje su finansirale ovaj projekat.

Popović je podsjetio da je Opšta bolnica do sada imala dva sanitetska vozila koja su pojedinačno prešla više od 600.000 kilometara.

Gradonačenik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da su vozila mala tehnička podrška ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja će tek uslijediti u punom kapacitetu nakon završetka novog i adaptacije postojećeg bloka bolnice.

On je napomenuo da Gradska uprava svake godine iz budžeta izdvaja 700.000 KM u lokalno zdravstvo, a da će ove godine taj iznos biti oko milion KM.

Stevanović je izrazio zahvalnost medicinskom i nemedicinskom osoblju Opšte bolnice i Doma zdravlja koji ulažu ogroman trud na liječenju i spašavanju sugrađana u ovom teškom vrmenu koje je izazvala pandemija virusa korona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име