Optuženi da su preko Drine prokrijumčali tekstilnu robu

0

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH optužilo je Gorana Trailovića (56) i Miloša Popovića (26), državljane Srbije nastanjene u Bijeljini, za krijumčarenje tekstilne robe iz Srbije u BiH, ukupne vrijednosti 29.286,31 KM.

Optuženi se terete da su 17. oktobra 2018. godine, u mjestu Međaši u opštini Bijeljina, iz Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine prokrijumčarili tekstilnu robu veće vrijednosti, odjevne predmete raznih svjetskih poznatih brendova, deklarisane oznakom proizvođača iz nekoliko zemalja.

Prema navodima optužnice, optuženi su izvršili krijumčarenje navedene robe tako što su dovezli čamcem navedenu robu preko rijeke Drine sa područja Srbije, gdje su optuženi pretovarili robu u vozilo sa priključnim vozilom, nakon čega su krenuli dalje prema porodičnoj kući.

“Optuženi su potom u neposrednoj bizini porodične kuće pokušali sakriti robu, u čemu su otkriveni od strane policijskih službenika Granične policije JGP Bijeljina. U namjeri da izbjegnu policijsku potjeru, optuženi su se dali u bijeg zajedno sa krijumčarenom robom i uprkos izdatoj naredbi da stanu, više puta pokušavali spriječiti polcijskog službenika koji ih je nastojao zaustaviti, te mu nanijeli fizičke ozljede, nakon čega su se udaljili sa mjesta događaja”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Naknadnom procjenom koju je izvršila Uprava za indirektno oporezivanje BiH utvrđeno je da se radi o robi ukupne vrijednosti 29.286,31 KM.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име