ORGANIZOVANO MJERENJE NIVOA ŠEĆERA U KRVI POVODOM DECENIJE RADA

0

SREBRENICA – Udruženje dijabetičara iz Srebrenice danas je u okviru obilježavanja decenije postojanja organizovalo uličnu akciju besplatnog mjerenja nivoa šećera, pritiska i tjelesne težine kojom je obuhvaćeno 39 zainteresovanih prolaznika, te za zaposleni u opštinskoj upravi gdje je kontrolu obavila 31 osoba.

“Riječ je o preventivnoj akciji u kojoj je kod nekoliko osoba otkriveno da imaju povišen nivo šećera ili pritisak i sugerisano im je da se jave doktoru radi praćenja zdravstvenog stanja, uspostavljanja dijagnoze i liječenja ukoliko postoji potreba”, rekli su medicinski radnici lokalnog Doma zdravlja koji su obavljali stručni posao podržavši akciju udruženja.

Predsjednik ovog udruženja Miloš Nikolić rekao je Srni da će sutra biti organizovano pješačenje zaintereovanih penzionera i druženje uz ručak na srebreničkom iletištu Guber, te da će se obilježavanje decenije rada ovog udruženja završiti održavanjem izborne sjednice Skupštine udruženja dijabetičara Srebrenice.

On je zahvalio Domu zdravlja i Srednjoškolskom centru čiji učenici medicinske struke redovno podržavaju sve preventivne zdravstvene akcije ovog udruženja što su i danas potvrdili.

Ovo udruženje broji 107 registrovanih koji plaćaju članarinu iako je broj dijabetičara u ovoj opštini mnogo veći. U prethodne dvije godine deset starijih članova je umrlo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име