OSNOVCI U BRATUNCU POKRENULI PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA SIRIJU I TURSKU

0

BRATUNAC – Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” pokrenuli su, a monasi Manastira Sase, Crveni krst i Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Bratunca su podržali humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za narod sa područja pogođenih zemljotresom u Siriji i Turskoj.

Učenici su darovali i prikupljali pomoć, te za kratko vrijeme prikupili značajnu količinu. Kako pričaju, nigdje nisu odbijeni i svi kojima su se obratili odazvali su se i dali prilog.

Uz podršku aktivista Crvenog krsta upakovali su pomoć u pakete za svoje vršnjake na ugroženom području, pokazujući iskrenu dječiju dobrodušnost i plemenitost, te da saosjećaju sa njihovim patnjama.

“Učenici prikupljenu pomoć upućuju hiljadama kilometara daleko i pružaju ruku prijateljstva vršnjacima da ih zagrle i osnaže te barem na trenutak ugriju njihova srca svojom solidarnošću”, saopšteno je iz ove škole.

Paketi prikupljene pomoći iz Bratunca upućeni su u Crveni krst Republike Srpske na Palama, koji će organizovati prevoz prikupljene pomoći iz Srpske na ugrožena područja.

Broj poginulih usljed razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji premašio je 40.000.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име