“OSTAJEMO U KOALICIJI SA SNSD”; Funkcionerka DNS izbjegla smjenu

0

KOTOR VAROŠ – Daliborka Kerezović, v.d. direktora ŠG ’’Oštrelj’’ u Driniću, prvi je kadar DNS koji je nakon odlaska te stranke u opoziciju postigao dogovor sa rukovodstvom SNSD da izbjegne smjenu.

Izvor Srpskainfo u vrhu SNSD potvrdio je da je Kerezovićeva tražila sastanak sa ljudima iz te stranke, jer je, kako navode, nezadovoljna radom predsjednika DNS Nenada Nešića i njegovih najbližih saradnika

Isti izvor navodi da je sa Kerezovićevom, koja je predsjednica Opštinskog odbora i nosilac liste DNS za SO Kotor Varoš na narednom lokalnim izborima, postignut dogovor da ukoliko prođe za odbornika, bude dio odborničkog kluba SNSD.

Kerezovićeva je i potpredsjednica Regionalnog odbora DNS za Banjaluku.

Krajem 2018. godine smijenjena je sa pozicije direktora ŠG ‘’Vrbanja’’ Kotor Varoš, jer je na tada održanim opštim izborima radila protiv kandidata koalicije SNSD-DNS-SP.

– Ona je direktno radila protiv naših zajedničkih kandidata i principijelan stav je da ne može imati našu podršku i u ime koalicije biti na toj funkciji. Zato će biti smijenjena – izjavio je tada lider SNSD Milorad Dodik.

Protiv nje su banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnesene dvije krivične prijave zbog nezakonitosti i zloupotrebe položaja o ovašćenja.

Daliborka Kerezović za Srpskainfo kaže da je “jedina istina” da Opštinski odbor DNS Kotor Varoš ostaje u koaliciji koja podržava kandidata za načelnika Slobodana Župljanina, ispred SP. U toj koaliciji su SP, SNSD, DNS, US, NDP i penzioneri.

Na pitanje da li su upoznali rukovodstvo DNS sa ovakvim stavom Opštinskg odbora, Kerezovićeva kaže: “Mislim da to rukovodstvo stranke zna”.

– Nije mi rečeno da se ne prihvata takva odluka OO. Znate šta se sve dešava na lokalu, zbog ličnih animoziteta. Kod nas je na lokalu u Kotor Varošu na vlasti opozicija sa republičkog nivoa. Mi smo kao DNS sa njima bili u koaliciji poslije 2016. godine. Kada se raspao DNS 2018. godine na Demos i DNS, u Demos su otišla dva odbornika i dobili su mjesto savjetnika načelnika i mjesto načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti i jedno radno mjesto. DNS ni ja kao odbornik nismo dobili ništa. Suludo je da neko misli da mi možemo podržati takvog načelnika i dalje – kaže Kerezovićeva.

Upitana da li je na ovakav način izdejstvovala da ostaje na čelu Šumskog gazdinstva, kaže: “Nemam pojma, niko me o tome nije obavijestio”.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS je opštinskim i gradskim odborima dalo rok da se do 21. oktobra izjasne sa kim će u koaliciju za sljedeće lokalne izbore. Međutim, konačnu odluku donijeće vrh stranke.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име