Otežan saobraćaj u višim predjelima

0

ZVORNIK – Snijeg u višim predjelima samo provijava, ali poteškoće pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima, piše RTRS.

Opreznija vožnja zbog otežanog saobraćaja preporučuje se na pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać (Lanište i Ripač), Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica. Na dionici Ljubogošta-Podromanija i dalje pada snijeg i saobraća se usporeno, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj.

Poledice ima na svim zasnježenim putevima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Odroni su učestali na brojnim dionicama, pa se vozači upozoravaju na oprez i obaveznu zimsku opremu.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se odvijaju i na putevima Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Izvor: RTRS/Info Birac)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име