OTVORENI 17. “DANI SREBRENICE”

0

SREBRENICA – Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić otvorio je 17. tradicionalnu kulturno-sportsku manifestaciju “Dani Srebrenice”, koja će trajati do 6. juna.

Prilikom današnjeg otvaranja, Grujičić je rekao da zbog virusa korona dvije godine nije organizovana ova manifestacija i da vjeruje da su se građani uželjeli kulturnih i sportskih sadržaja kojima ova sredina oskudijeva.

On je najavio više od 25 sadržaja u okviru programa i pozvao stanovnike ove opštine da prate manifestaciju, odnosno da izaberu događaje koji ih interesuju i podrže učesnike kojih će biti ukupno oko 1.000.

Nakon otvaranja izveden je kulturno-zabavni program “Proljeće u Srebrenici”. Nastupili su mališani iz obdaništa i učenici ovdašnjih škola, muzičke organizacije “Kuća dobrih tonova”, te folklorni ansambl Kulturno-umjetničkog društva “Vaso Jovanović” iz ovog mjesta.

Uslijedila je promocija knjige “Veče za ljubav” autora Usrefa Osmanovića Rulje, Srebreničanina koji gotovo četiri decenije živi u Valjevu.

Sutra je na programu manifestacije otvaranje izložbe posvećene razvoju srebreničkog školstva i fudbalska utakmica između domaćeg “Gubera” i premijerligaša BiH “Tuzla sitija”.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име