OTVORENO “ZVORNIČKO LJETO 2022”

0

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć otvorena manifestacija “Zvorničko ljeto”, koja je okupila više od 15.000 posjetilaca.

Nakon zvaničnog otvaranja, pred Zvorničanima je nastupila Lepa Brena.

Gradonačelnik Zoran Stevanović poželio je dobrodošlicu posjetiocima i pozvao građane da iskoriste ovu sedmicu u kojoj će biti više dnevnih događaja, a da svako veče uživaju u koncertima poznatih estradnih umjetnika na obali Drine.

“Uživajmo u `Zvorničkom ljetu`, uživajmo uz našu Drinu, širimo ljubav, poštovanje i toleranciju”, rekao je Stevanović.

Podsjećajući da se “Zvorničko ljeto” završava 8. avgusta – na praznik Svete Petke Trnove, zaštitnika grada, Stevanović je pozvao sugrađane da se taj dan pridruže litiji i činu rezanja slavskog kolača.

“Zvorniko ljeto” počelo je danas Slikarskom radionicom “Paleta” i LJetnim bazarom na glavnoj gradskoj ulici.

Prema programu manifestacije, sutra će se na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine spaja Zvornik i Mali Zvornik, sastati predstavnici dvije lokalne zajednice, dok će u četvrtak, 4. avgusta, na gradskoj plaži koncert održati DŽenan Lončarević.

U petak, 5. avgusta, na gradskom šetalištu biće otvorena “Ulica meda”, gdje će pčelari predstaviti svoje proizvode, dok će za najmlađe Zvorničane biti održana pozorišna predstava “Maša i medo”.

U večernjim časovima na gradskoj plaži koncert će održati Mitar Mirić, a na srednjovjekovnoj tvrđavi Đurđev grad biće premijerno prikazan film “Ne igraj na Engleze”.

“Zvornička regata” biće održana u subotu, 6. avgusta, niz Drinu od Malog Zvornika do Banje Koviljače, u zajedničkoj organizaciji Zvornika, Malog Zvornika i Loznice. Istog dana biće odigrana pozorišna predstava za djecu “Mjau mjau” na platou Muzičke škole, dok će na otvorenom biti prikazan film “Hoću muža”.

U nedjelju, 7. avgusta, biće održano sportsko-ribolovno takmičenje u spremanju riblje čorbe “Zvornički kotlić”, dok će u večernjim časovima na gradskoj plaži koncert održati Đorđe David.

Grad Zvornik će u ponedjeljak, 8. avgusta, početi obilježavanje krsne slave Svete Petke Trnove u crkvi na Đurđev gradu, a nastaviće večernjom službom u Hramu Svetog Jovana Krstitelja, koju će, uz sasluženje sveštenstva, služiti NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Nakon litije kroz grad, na spomeniku za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno- otadžbinskom ratu biće položeni vijenci, te na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke biće obavljeno rezanje slavskog kolača.

Koncertom Željka Samardžića na Gradskoj plaži u nedjelju veče biće završeno 21. “Zvorničko ljeto”.

Pokrovitelji manifestacije su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i grad Zvornik, koji je i organizator. “Zvorničko ljeto” podržali su i mnogobrojni sponzori.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име