POČELA PODJELA REGRESIRANOG DIZELA

0

BANJALUKA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da je podjela regresiranog dizel goriva za ovu godinu počela danas širom Srpske.

Iznos premije je 0,50 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U prvom obračunu odobreno je 3.883.635 litara za 3.873 korisnika koji su trenutno ispunili uslove, za šta je izdvojeno 1.941.815 KM.

Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslati su svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj i dostupni na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu sa tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.

Regresirano dizel gorivo korisnici mogu preuzeti do 31. oktobra kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име