POČELA VAKCINACIJA STANOVNIŠTVA U SREBRENICI

0

SREBRENICA – U Domu zdravlja Srebrenica danas je počela vakcinacija stanovništva protiv virusa korona, a “fajzerovu” vakcinu je primilo 30 osoba starijih od 65 godina i 13 zdravstvenih radnika.
Rukovodilac Higijensko-epidemiološke službe u ovoj ustanovi Uglješa Stojanović rekao je Srni da se za vakcinisanje prijavilo 210 građana starijih od 65 godina.

On je najavio da će Dom zdravlja narednih dana dobiti veću količinu vakcina od današnje i da će proces imunizacije biti intenziviran.

Prema njegovim riječima, veći broj građana zainteresovan je za rusku i kinesku vakcinu.

On je podsjetio da je ranije 28 zdravstvenih radnika srebreničkog Doma zdravlja vakcinisano u Šapcu, a danas je vakcinu primilo preostalih 13 zaposlenih u ovoj ustanovi.

Stojanović je uputio poziv građanima Srebrenice da se vakcinišu i zaštite sebe i druge od pojave teških oblika oboljenja od virusa korona, jer će nakon vakcinisanja klinička slika oboljelih biti znatno blaža.

On je dodao da je u ovoj opštini od kovida 19 do sada preminulo devet osoba, te da se posljednjih dana smanjuje broj pregleda i oboljelih.

Trenutno je zaraženo osam osoba, a pod nadzorom je u kućnoj izolaciji njih 15.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име