POČINJE SAJAM “DANI MALINE”, MINISTAR ŠULIĆ NA OTVARANJU

0

BRATUNAC – U Bratuncu će danas biti otvoren međunarodni Sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Dani maline 2023”.

Sajam će otvoriti ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Sajam će biti otvoren u 11.30 časova u sportskoj dvorani, najavljeno je Opštinske uprave Bratunac, koja je organizator ove privredne manifestacije.

Iz opštinske uprave su najavili da je planiran kratki kulturno-imjetnički program.

Osim izložbeno-prodajnog, sajam će imati i edukativni karakter. Za zainteresovane poljoprivrednike i one koji žele da se bave seoskim turizmom biće organizovana stručna predavanja i diskusije uz učešće stručnjaka iz tih oblasti, univerzitetskih profesora Aleksandra Leposavića, Slobodana Milenkovića i Radeta LJuvojevića.

U pratećem sajamskom programu biće organizovana dva gastro takmičenja za izbor najboljeg kolača od maline i najbolje pripremljenog ribljeg kotlića.

Predviđene su izložbe dječijih likovnih i literarnih radova, proglašenje najboljih proizvođača maline u bratunačkoj opštini i uručenje nagrada vlasnicima najuređenijih balkona i dvorišta u ovoj lokalnoj zajednici.

Sutra će biti održana izložba pasa svih rasa, a vlasnici najbolje ocijenjenih pasa biće nagrađeni.

Organizator “Dana maline” je opština Bratunac uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te nekoliko privrednih subjekata i međunarodnih organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име