PODJELA NOVČANE POMOĆI PENZIONERIMA U MILIĆIMA

0

MILIĆI – U Udruženju penzionera u Milićima danas je počela podjela jednokratne novčane pomoći za oko 100 članova čija penzija iznosi od 265 do 300 KM, koja je obezbijeđena najvećim dijelom od članarina i uplatama iz budžeta opštine.

Predsjednik Udruženja Radomir Golić izjavio je Srni da na evidenciji imaju oko 360 penzionera čija su primanja do 300 KM i da su svi korisnici jednokratne pomoći.

“U septembru prošle godine smo podijelili novac za 210 penzionera sa primanjima nižim od 265 KM i tu smo stali jer nismo imali sredstava, sve do danas”, naveo je Golić.

Pomoć je danas dobila i šezdesetsedmogodišnja penzionerka Sava Bjelanović, koja je rekla da živi sama i da porodičnu penziju prima 15 godina. Zahvalna je Udruženju, koje u skladu sa svojim mogućnostima pomaže onima kojima je potrebno.

“Imam penziju 270 KM, ova pomoć mnogo mi znači, sve zavisi kakve ko prohtjeve i želje ima. Treba biti skroman, samo da praznike dočekamo dobrog zdravlja. Ovaj novac ću iskoristiti da kupim nešto za vaskršnje praznike”, navela je Bjelanovićeva.

Pedesetšestogodišnji Milorad Milanović u invalidskoj penziji je godinu dana.

“Supruga i ja živimo sami, djeca su situirana, ovu pomoć ćemo potrošiti kao pravi Srbi, za Vaskrs. Sve po redu, šaranje jaja, praseće pečenje, i sve što ide uz to. Da smo samo živi i zdravi i da su nam svima srećni praznici”, poručio je Milanović.

Predsjednik Udruženja penzionera Radomir Golić rekao je da su penzioneri skromna populacija i da su zahvalni za svaki vid pomoći.

On je napomenuo da će sa podjelom od po 100 KM biti ukupno izdvojeno 36.000 KM za jednokratnu pomoć koju su obezbijedili najvećim dijelom od članarina penzionera i uplatama iz budžeta opštine.

“Naši članovi izdvajaju po tri KM mjesečno, a lokalna zajednica godišnje od 18.000 do 20.000 KM, što nam daje vjetar u leđa jer su troškovi Udruženja veliki”, ukazao je Golić.

On je istakao da je zabrinjavajuća statistika o broju umrlih penzionera na području opštine. “Prošle godine umrlo je 80 penzionera i po tom osnovu isplatili smo 27.650 KM, a od početka ove godine do danas umrlo je naših 30 članova”, naveo je Golić.

Na području opštine Milići žive 1.503 penzionera, od kojih su 1.286 članovi Udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име