PODRŠKA IZGRADNJI POGONA ZA PROIZVODNJU PANELA U SREBRENICI

0

SREBRENICA – Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas u Srebrenici da će resorno ministarstvo podržati projekat osvajanja novog proizvoda, proširenja proizvodnje i izgradnje novog pogona u Fabrici za proizvodnju građevinskih kontejnera “Ekonomik grupa“ u Potočarima.

On je nakon susreta sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i posjete Fabrici, pohvalio postojeće kompanije u toj opštini koje nisu prekidale proizvodnju ni u periodu vanrednog stanja i pandemije virusa korona.

Najavio je pružanje podrške svim razvojnim, odnosno privrednim projektima u ovoj opštini, među kojima je pogon za proizvodnju panela za izradu kontejnera u okviru “Ekonomik grupe”.

“Proizvodnja tih panela ima budućnost jer se oni uvoze i to bi bila prva fabrika te vrste u BiH”, istakao je Petričević.

On je rekao da je načelnika opštine upoznao da je Kompenzacioni fond Republike Srpske odobrio dva miliona maraka za podršku subjektima koji su u periodu pandemije proširivali proizvodnju i nabavljali novu opremu.

“Informisao sam načelnika da i firme iz Srebrenice konkurišu za ta sredstva, jer su neke nabavljale opremu u navedenom periodu“, rekao je Petričević.

Grujičić je zahvalio Petričeviću na obećanoj podršci za izgradnju novog pogona u kojem će u početku zaposlenje dobiti 30 radnika.

“Predočili smo naše privredne projekte i očekujemo nastavak razgovora i podršku ministarstva i donatora njihovoj realizaciji u cilju proširenja privredne proizvodnje, otvranja novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta”, rekao je Grujičić.

On je istakao da je u protekle četiri godine u srebreničkoj opštini otvoreno stotinu novih radnih mjesta u novootvorenim pogonima za proizvodnju građevinskih kontejnera, tekstilnoj industriji i pogonu za proizvodnju branika pri Fabrici za pocinčavanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име