Položen vijenac na spomenik za 1.080 poginulih boraca

0

ZVORNIK – Predstavnici Boračke organizacije grada Zvornika položili su danas vijenac na spomenik za 1.080 poginulih boraca povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Prvog srpskog ustanka.

Sekretar Boračke organizacije grada Zvornika Aleksandar Despotović poručio je da treba da čuvamo Republiku Srpsku, jer je to zakletva svih nas.

“Zakleli smo se da čuvamo Republiku Srpsku svojim živim saborcima i onima koji više nisu među nama, pa smo zbog toga još više dužni da je čuvamo, razvijamo i jačamo”, rekao je Despotović.

On je naglasio da će učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata i dalje uticati na sadašnje i buduće politike da očuvanje i razvijanje Republike Srpske bude prioritet prioriteta.

“Polaganjem vijenaca na spomenik za 1.080 boraca u Zvorniku istovremeno se podsjećamo i poklanjamo sjenima srpskih ustanika koji su na Sretenje 15. februara 1804. godine digli ustanak za oslobađanje Srbije od turskog osvajačkog zuluma”, rekao je Despotović.

Obilježavanju Dana boraca i polaganju vijenca prisustvovao je mali broj članova Boračke organizacije i porodica poginulih boraca zbog poštivanja epidemioloških mjera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име