POPOVIĆ: PORODILIŠTE POTPUNO PRILAGOĐENO POTREBAMA PACIJENATA

0

ZVORNIK – Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Zvornik u proteklom periodu je potpuno renovirano i prilagođeno potrebama pacijenata i radu zaposlenih, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović.

Popović je rekao Srni da je uporedo sa renoviranjem i adaptacijom ovog odjeljenja po projektu “Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice”, stizala nova medicinska i nemedicinska oprema za potrebe ovog odjeljenja.

“Na prostoru čitavog odjeljenja zamijenjeni su svi kreveti i natkasne, a porodilište je opremljeno novim savremenim krevetima za porodilje”, pojasnio je Popović i dodao da je navedenim projektom na ovo odjeljenje pristigla značajna medicinska savremena oprema potrebna za rad.

Prema njegovim riječima, dio medicinske opreme koja je u proteklom periodu stigla na Odjeljenje jesu novi savremeni dijagnostički aparati, ultrazvuk ginekološki 3D/4D sa pratećim sondama, CTG aparati, ginekološki ležaj za pregled, topli sto za novorođenčad, inhalatori, stetoskopi i dodatna potrebna oprema za kvalitetan rad zaposlenih na odjeljenju.

“Odjeljenje raspolaže dovoljnim kapacitetom kreveta i potrebne medicinske i nemedicinske opreme, koja omogućava kvalitetan i nesmetan rad, te pružanje adekvatne usluge za naše pacijentkinje”, istakao je Popović.

On je naglasio da Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo trenutno broji šest ljekara specijalista ginekologije i akušerstva, kao i jednog specijalizanta ginekologije i akušerstva i dodao da Odjeljenje broj i 17 babica, visoke stručnosti i prepoznatljivog kvaliteta rada.

Ističući da u toku godine zaposleni u ovom odjeljenju obavljaju po nekoliko hiljada ambulantnih pregleda, raznih intervencija, kao i veliki broj porođaja, Popović je rekao da je za 10 mjeseci ove godine ukupno novorođeno 415 beba.

Popović je rekao da je najviše beba u toku jednog mjeseca u ovoj godini rođeno u oktobru – 54.

“Primjetna je neznatna razlika u podacima u broju novorođenih beba u toku ove godine u odnosu na prethodnu, kada je tokom 2021. godine u našem porodilištu rođeno 577 beba, a ukupan broj beba za 10 mjeseci 2021. godine je 478”, rekao je Popović.

On je naglasio da donacije usmjerene ka Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo nisu rijetke i pojasnio da je, uglavnom, riječ o poklon-paketima za porodilje i njihovu novorođenčad, što jako obraduje majke na odjeljenju.

Popović je naglasio da je Projekat “Ebeba”, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, početkom avgusta 2021. godine počeo sa radom u zvorničkoj zdravstvenoj ustanovi.

“Projekat `eBeba` će biti implementiran u sva porodilišta u Republici Srpskoj, sa ciljem da se cjelokupan proces prijave djeteta pokrene i završi u porodilištu, nakon čega roditelji na adresu prebivališta besplatno dobijaju prve dokumente za svoje dijete”, podsjetio je Popović.

On je dodao da su zdravstveni radnici zvorničkog porodilišta prethodno prošli obuku za rad u ovom sistemu.

“Na našu adresu pristiže veliki broj pohvala za rad zaposlenih na ovom odjeljenju, pohvale za stručnost i odnos prema pacijentima, za higijenu, i drago nam je što naši pacijenti i u tim najosjetljivijim trenucima vide naš trud i napredak”, rekao je Popović.

On je podsjetio na činjenicu da je cilj ove zdravstvene ustanove i svih zaposlenih da se pacijenti osjećaju sigurno i da se sa puno povjerenja prepuste bolničkom timu stručnjaka, koji su uvijek na raspolaganju i brinu o zdravlju sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име