PORODICE SRPSKIH ŽRTAVA NEĆE ĆUTATI, OSUĐUJU KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV RANKIĆA

0

BRATUNAC – Poruka koju je poslalo pravosuđe krivičnom prijavom protiv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića zbog postavljanja fotografija ubijene srpske djece, civila i vojnika jeste da se o zločinima nad Srbima ne smije govoriti, ali to neće ućutkati porodice srpskih žrtava, poručuje predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Radojka Filipović.

Filipovićeva je izjavila Srni da porodice poginulih i nestalih boraca i civila Republike Srpske najoštrije osuđuju čin republičkog tužilaštva i daju podršku Rankiću koji se zajedno sa njima lavovski bori da istina o stradanju Srba u Podrinju ugleda svjetlost dana.

“A postavljanje fotografija ubijenih civila i vojnika u Odbrambeno-otadžbinskom ratu je samo to i imalo za cilj”, istakla je Rankićeva.

Ona je ukazala da je ovo još jedna u nizu diskriminacija pravosuđa prema Srbima i pozvala sve koji su dali podršku za postaljanje fotografija pored puta da javno osude ovaj potez nadležnog tužilaštva.

“Jer, fotografije ubijene djece, žena i staraca mogu da zasmetaju samo onima koji su planirali, organizovali i počinili zločine nad njima”, naglasila je Filipovićeva.

Prema njenim riječima, postaljanje fotografija pored puta trebalo je da skrene pažnju da su i Srbu stradali i da imaju pravo na pravdu, koju je trebalo da donese pravosuđe kako međunarodno, tako i domaće.

“A njihova poruka je da se o zločinima nad Srbima ne smije govoriti, jer to, zaboga, vrijeđa međunarodnu zajednicu i Bošnjake, te navodno podstiče na nasilje i mržnju”, rekla je Filipovićeva i dodala da “tužilaštvo slijepo sluša i ispunjava želje bošnjačkih udruženja, ne vodeći računa o patnjama i boli porodica srpskih žrtava”.

Ona je naglasila da je Rankić jedan od rijetkih političara koji je nešto preduzeo slušajući vapaje porodica poginulih i nestalih, s obzirom na to da 30 godina čekaju da pravosuđe podigne optužnice i kazni počinioce.

“Kako vrijeme prolazi sve smo sigurniji da za svirepa ubistva 3.267 Srba u Podrinju neće ni odgovarati”, rekla je Filipovićeva.

Tužilaštvo Republike Srpske podnijelo je krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića koji je uoči obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici odobrio postavljanje fotografije stradalih Srba u posljednjem ratu u BiH duž puta ka Potočarima.

“Na moju adresu stigla je krivična prijava od Tužilaštva Republike Srpske kao osumnjičenom za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, a u vezi sa postavljanjem fotografija ubijene srpske dece, civila i vojnika tokom rata 1992.-1995, duž regionalnog puta Bratunac-Potočari”, napisao je Rankić na svojoj “Fejsbuk” stranici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име