POSEBNA SJEDNICA O PRIJEDLOGU BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske razmatraće na današnjoj posebnoj sjednici Prijedlog republičkog budžeta za narednu godinu po hitnom postupku i Prijedlog programa ekonomskih reformi Srpske za period 2023 – 2025. godine po hitnom postupku.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za narednu godinu po hitnom postupku, saopšteno je iz Biroa Vlade Republiek Srpke za odnose s javnošću.

Za današnju posebnu sjednicu predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske za narednu godinu, kao i Prijedlog odluke o iznosu garancija koje može izdati Srpska u narednoj godini.

Budžet za narednu godinu trebalo bi da bude oko 5,5 milijardi KM i da građani Srpske mogu očekivati određene vidove jednokratne pomoći, rekla je za ATV ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

“Mi sada projektujemo budžet za iduću godinu i zasigurno ćemo, prateći inflaciju za koju svi pretpostavljaju da će rasti jer energenti i dalje rastu, pomagati i usmjeravati te jednokratne pomoći”, rekla je Vidovićeva.

Vidovićeva je rekla da je u budžetu za narednu godinu predviđeno povećanje plata u iznosu od pet odsto.

“Penzije, boračka i sva ostala socijalna primanja biće povećana za 13,5 odsto”, rekla je Vidovićeva te dodala da će budžet za 2023. godinu biti oko 5,5 milijardi i da očekuje da će, ako inflacija bude rasla aktuelnim tempom, i prihodi biti veći od projektovanih.

Vidovićeva kaže da se na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske očekuje da bude usvojena ekonomska politika i budžet Republike Srpske za 2023. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име