POSLANICI O POVEĆANJU PLATA 27. DECEMBRA

0

BANJALUKA – Peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak, 27. decembra, a na dnevnom redu je i povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru.
Osim ove poslanici će razmatrati još 28 tačaka, odlučio Kolegijum Narodne skupštine Srpske na današnjoj sjednici u Banjaluci.

“Većina zakona koje je Vlada prethodno utvrdila biće razmatrana po hitnom postupku da bi bila na snazi od 1. januara, a prvenstveno oni koji se odnose na povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru”, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Osim povećanja plata na dnevnom redu su, između ostalog, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, energetici, visokom obrazovanju, turizmu i premjeru i katastru Republike Srpske. Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Stevandić kaže da će svim sekretarima skupštinskih odbora i komisija uputiti dopis da bi se ubuduće, u skladu sa prijašnjom praksom, prije usvajanja zakona na nivou BiH, o tome pribavilo mišljenje Narodne skupštine Republike Srpske, a potom i Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име