POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU SA 127 STUDENATA

0

BRATUNAC – Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 127 redovnih studenata državnih fakulteta iz ove lokalne zajednice.

Rankić je rekao da opština Bratunac nastavlja praksu stipendiranja studenata i da je ove godine za tu namjenu u opštinskom budžetu obezbijeđeno 100.000 KM.

On je poželio dalji uspjeh u školovanju studentima kojima su dodijeljene opštinske stipendije i izrazio očekivanje da će nakon završenih studija dati doprinos razvoju ove zajednice.

Na javni poziv za dodjelu stipendija prijavila su se 144 studenta od kojih 17 nije ispunjavalo kriterijume konkursa ili već dobijaju stipendije od nekih institucija.

Student defektologije u Foči Marija Eskić rekla je Srni da će joj stipendija koristiti za plaćanje smještaja u studentskom domu.

Student Visoke poljoprivredne škole u Šapcu Đorđe Božić istakao je da stipendija za njega znači podsticaj za učenje i pomoć za izmirenje studentskih troškova.

On je zahvalio načelniku i opštini Bratunac što brinu o studentima i što nastoje da im olakšaju studije i stvore bolje uslove za školovanje, ali i za brigu o mladima, unapređenju uslova života i razvoju opštine Bratunac.

Studenti koji su potpisali ugovore dobijaće stipendiju osam mjeseci u iznosu po 100 KM mjesečno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име