POVEĆAN BROJ ZAPOSLENIH TOKOM EPIDEMIJE VIRUSA KORONA

0

SREBRENICA – Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je Srebrenica među rijetkim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i regionu u kojoj nije došlo do otpuštanja radnika i ukidanja radnih mjesta tokom epidemije virusa korona, već je otvoren izvjestan broj novih radnih mjesta, a stara su zadržana.

U razgovoru sa novinarima Grujičić je prošlu godinu ocijenio uspješnom, navodeći da će posebno ostati upamćena po realizaciji projekata na uređenju i izgradnji lokalnih puteva jer su asfaltirane dionice na 30 lokalnih putnih pravaca. On je najavio nastavak ove aktivnosti i u 2022.

Grujičić je napomenuo da se, uprkos otvaranju novih radnih mjesta, kontinuirano smanjuje broj stanovnika Srebrenice i da do toga dovodi politika jer, kako je istakao, od 21 odbornika u Skupštini opštine njih 70 odsto ne živi u Srebrenici i ne zastupa njene interese, a nova radna mjesta popunjavaju osobe iz drugih sredina.

On je iznio podatak da u opštinskoj administraciji i firmama čiji je osnivač opština ima viška 60 zaposlenih.

Govoreći o povećanju broja zaposlenih, on je naveo primjer firme za proizvodnju kontejnera “Ekonomik”, koja je tokom epidemije povećala broj radnika sa 25 na 120.

On je ukazao i da novootvoreni tekstilni pogon u prostoru bivše vezionice uspješno posluje i planira da poveća broj radnika, kao i fabrika za pocinčavanje koja je u prošloj godini proširila proizvodni program i zaposlila još 40 radnika.

Nova radna mjesta otvorena su i u fabrici za preradu krompira i još nekim proizvodnim pogonima, a očekuje se da će to uskoro omogućiti i firma “Dacit”, koja treba da pokrene eksploataciju određenih rijetkih vrsta kamena, kao i još neke manje privatne firme.

U srebreničkim firmama i ustanovama u radnom odnosu je 1.900 osoba, dok je na evidenciji Biroa za zapošljavanje 1.350 nezaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име