POZIV ZA KORIŠTENJE SREDSTAVA IZ PROGRAMA SOCIJALNOG ZBRINJAVANJA RADNIKA

0
???????

BIJELJINA – Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske poziva poslodavce da prijave zaposlene radi korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra ove godine.

Javni poziv upućen je na osnovu rješenja Vlade Republike Srpske o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Fonda PIO.

“Uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika odobrava se od Vlade Republike Srpske za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno za pravne sljedbenike i osiguranike, ukoliko nema uplatioca doprinosa, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra”, pojasnili su iz Fonda PIO.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje radnika podnose se u poslovnicama Fonda PIO, u opštini prema sjedištu poslodavca.

Uplata doprinosa za prijavljene radnike biće izvršena iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Javni poziv biće objavljen u dnevnom listu “Glas Srpske” i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име