Konstituisano Vijeće naroda Srpske, predsjedavajuća Srebrenka Golić

0
BANJALUKA – U Banjaluci je danas konstituisano Vijeće naroda Republike Srpske.

Predsjedavajuća je Srebrenka Golići iz bošnjačkog naroda. Potpredsjedavajući iz srpskog naroda je Vojislav Gligić, a iz hrvatskog naroda Nada Tešanović.

Pidosjećamo, novoizabranim delegatima u Vijeću naroda Republike Srpske danas su, uoči početka konstitutivne sjednice Vijeća, uručena uvjerenja o dodjeli mandata, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Uvjerenja je delegatima uručio član CIK-a Јovan Kalaba, koji je podsjetio delegate da su izabrani zvaničnici dužni, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u “Službenom glasniku BiH”, izvrše elektronski unos podataka u obrazac izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internetskoj stranici CIK BiH.

Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja CIK-u u elektronskoj formi, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju.

Ovom procedurom završava se ciklus predaje podataka na imovinskom kartonu.

CIK je prošle sedmice utvrdio rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda, te iz reda ostalih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име