Predstavnici Grada Zvornika na svjetskom sajmu pametnih gradova u Barseloni

0

BARSELONA – Predstavnici Grada Zvornika od 14. do 17. novembra borave u Barseloni gdje će posjetiti jedan od najvećih svjetskih sajmova pametnih gradova Smart Siti Ekspo Vrld Kongres (Smart City Expo World Congres), te se upoznati sa pozitivnim praksama, iskustvima i inovacijama koje se već primjenjuju u svijetu.

Posjeta je organizovana u sklopu projekta „Pametni gradovi–ka digitalnoj transformaciji gradova u Bosni i Hercegovini“ koji sprovode Njemačko društvo za međunarodnu saradnju i razvoj GIZ, Kompanije Lanako (Lanaco), i DVC Solušns (DVC Solutions) i Bit Alijansa.

Grad Zvornik je u ovom projektu od maja prošle godine sa ciljem unapređenja kapaciteta za procese modernizacije usluga uz pomoć tehnologije i korištenje koncepta i rješenja pametnog grada.

U okviru projekta od polovine juna tekuće godine počela je primjena mobilne aplikacije „Građanska patrola“ čija je glavna svrha da se omogući laka i brza prijava komunalnih i drugih problema koje je potrebno sanirati na području grada Zvornika.

(Izvor: Grad Zvornik)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име