PREMAŠEN PLAN UPISA U SREBRENICI

0

SREBRENICA – Srednjoškolski centar Srebrenica, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u prve razrede je primio 100 učenika ili osam više od prvobitnog plana.

Direktor ovog centra Momčilo Cvjetinović rekao je Srni da je zbog velikog interesovanja odličnih učenika za medicinsku i farmaceutsku školu dobijena saglasnost resornog ministarstva da, umjesto po 24, u ta odjeljenja prime po 32 učenika.

On je precizirao da su ukupno primili planirana četiri odjeljenja u prve razrede i da je, osim medicinske i farmaceutske škole, primljeno po jedno odjeljenje sa po 18 učenika u gimnaziju i trogodišnju školu za frizere.

“Bilo je planirano da upišemo jedno mješovito odjeljenje za radnička zanimanja frizer i prehrambeni tehničar. Međutim, nije bilo zainteresovanih za poljoprivrednu struku, a za zanimanje frizer bilo je više od planiranih 12 đaka”, rekao je Cvjetinović.

Da bi upisali predviđeno odjeljenje i omogućili svim zainteresovanim da se školuju za frizere, uz saglasnost ministarstva, formirano je odjeljenje frizera sa svih 18 zainteresovanih za ovu struku.

Cvjetinović je istakao da je pripremljen objekat, obezbijeđen nedostajući kadar i da je u ovoj ustanovi sve spremno za početak nove školske godine uz primjenu važećih epidemioloških mjera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име