Premijer Radovan Višković posjetio “Aluminu”

0

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se u Zvorniku sa rukovodstvom kompanije “Alumina”.

Predsednik upravnog odbora ove kompanije Mile Matić rekao je da se razgovaralo o tekućim aktivnostima i planovima za budućnost.

Istakao je da “Alumina” podržava proces vakcinacije građana i da je zbog toga u kompaniji i organizovana imunizacija, prenosi “Radio Osvit”.

Premijer Srpske Radovan Višković istakao je da ova kompanija iz dana u dan poboljšava svoje poslovanje i da u rukovodstvu očekuju da ova godina bude jedna od najboljih u poslednjih par godina.

Višković je izrazio uvjerenje da će Vrhovni sud Srpske raditi po pravilima i zakonu u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH kojom je poništena presuda o odbijanju zahtjeva litvanske Ukio banke da joj se prizna 155 miliona KM potraživanja od zvorničke Fabrike glinice Birač u stečaju. Rekao je da je Ustavni sud BiH presudu Vrhovnog suda Republike Srpske odbio zbog procesnih radnji, a ne zbog bitnih izmjena odluke.

Nakon sastanka, Višković je prisustvovao organizovanoj vakcinaciji radnika ove kompanije. Danas je 130 radnika Alumine vakcinisano Fajzerovom i Sinofarm vakcinom.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име