Prijem za najbolje učenike: „ALUMINA“ NAGRADILA DJECU RADNIKA SA VUKOVOM DIPLOMOM

0

ZVORNIK, 23. juna – Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Zoran Stevanović organizovao je prijem za djecu radnika fabrike, nosioce Vukove diplome, zajedno sa njihovim roditeljima koji rade u ovoj fabrici.


Stevanović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom u školovanju Jovane Delić i Milene Lazarević,  učenica Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika i Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini, zatim   Valentine Simić,   iz OŠ „Petar Kočić“ u Kozluku, Marine Živanović, iz OŠ „Jovan Cvijić“ u Drinjači, Andreja Brčkala i Jelene Eleković,  iz OŠ „Sveti Sava“  u Zvorniku, Dragana Ilića,  iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, Selene Keser,  iz OŠ „Branko Radičević“ u Malom Zvorniku, i Jovane Milanović,   iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Baču kod Bačke Palanke.

-Ovo jedna dobra tradicija prethodnog menadžmenta i rukovodstva „Alumine“, za koju nema razloga da se ne nastavi i u narednom periodu. To jedan ozbiljan „vjetar u leđa“ tim mladim ljudima i znam kako i koliko to im znači u smislu daljeg motivisanja za njihov rad i usavršavanje. Kompanija će uvijek stajati iza djece radnika fabrike, kao i za sve djece sa ovih prostora koja imaju namjeru i žele da rade u „Alumini“ kad stasaju za posao – istakao je Stevanović.

On je rekao da  živimo u vremenu koje je takvo da je pravo bogatstvo naći dobrog radnika i saradnika iz bilo koje branše tako da će, naveo je Stevanović,   kompanija ubuduće gledati da se što više oslanja na djecu iz našeg neposrednog okruženja i svi će da dobiju šansu kroz odrađivanje pripravničkog staža.

Predsjednik Upravnog odbora je naglasio da će kompanija pokušati da odvoji jedan fond za stipendiranje najbolje djece radnika kompanije.

-Mislim da bi i to bio dobar podstrek i ozbiljna pomoć u školovanju i obrazovanju naših mladih sugrađana tako da kompanija ima namjeru da misli o pokoljenjima koja ovdje stasavaju jer nas starosna struktura trenutna zaposlenih u „Alumini“ tjera da pripremamo kadrove koji će jednoga dana naslijediti sadašnje radnike i saradnike, kao i one koji će trebati za eventualno proširenje kapaciteta –  rekao je Stevanović. 

Jovana Delić i Milena Lazarević završile su medicinsku školu u Zvorniku, odnosno u Bijeljini. Planiraju da upišu Medicinski fakultet, odnosno da studiraju Farmaciju.

-Drago nam je što smo danas u fabrici gdje rade naši očevi, jer se vidi da neko, ovoga puta kompanija „Alumina“, podržava rad i trud učenika i da neko vidi koliko zapravo u Zvorniku ima dobre djece, koliko su spremni da se trude, rade, studiraju kako bi sebi sutra olakšali svoju budućnost – rekle su nam ove dvije uspješne učenice.

Marina Živanović  završila  je osnovnu školu u Drinjači kao „vukovac“ i učenik generacije. Kaže da nije bio lak put do vukove diplome, ali, kako  ističe, lijepo je kada se dobije nagrada za dosadašnje učenje.

-Sad, kada sam vidjela koliko ima podsticaja od strane naše sredine, što se tiče nas „vukovaca,   to  mi daje još veći podstrek u daljem školovanju – kazuje Marina.

„Vukovac“ i učenik generacije je i Dragan Ilić iz Roćevića.

– Jako mi je drago što sam uopšte pozvan, što dokazuje da je neko prepoznao moj rad i moj trud, zahvaljujem se i predsjedniku Upravnog odbora Zoranu Stevanoviću što nam je priredio ovako lijep susret – rekao je Ilić, kome je majka, takođe svojevremeno bila „vukovac“.

Roditelji „vukovaca“ istakli su da su ovakvi susreti najbolja spona fabrike sa porodicama njenih radnika, te predstavljaju podršku i priznanje za uspješno školovanje njihove djece, kao i podstrek za njihov dalji uspjeh.

-Ponosan sam kao otac, zahvaljujem se menadžmemtu fabrike na čelu sa gospodinom Zoranom Stevanovićem na ovom prijemu i što su prepoznali uspjeh naše djece – rekao je Željko Ilić, dugogodišnji radnik „Alumine“.

Djeci radnika kompanije koji su dobitnici vukove diplome,  predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ uručio je poklon vaučere u iznosima od 200 KM za uspješno završenu osnovnu, a po 300 KM za završenu srednju školu.

(Alumina info)

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име