PRIVREDNICI KOJI IMAJU PROBLEM NAPLATE DA DOSTAVE DOKAZE

0

BANJALUKA – Privredna komora Republike Srpske pozvala je privredna društva, koja imaju problem naplate potraživanja od poslovnih partnera iz Ukrajine i Rusije, da joj dostave detaljno opisane probleme uz jasne dokaze kako bi bili proslijeđeni Vladi Republike Srpske, sa ciljem traženja zajedničkih rješenja.

Iz Privredne komore Republike Srpske saopšteno je da je ovo jedan od rezultata sastanka privrednika sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i resornim ministrima, koji je Komora organizovala u petak, 4. marta.

“Povod za organizaciju sastanka bila je sveprisutna globalna inflacija, konstantno povećanja cijena energenata i repromaterijala, nedostatak sirovina, ali i dodatno usložnjavanje kompletne situacije, prouzrokovane sukobom u Ukrajini. Sastanak je imao za cilj sagledavanje cjelokupne situacije, analizu problema, definisanje konkretnih mjera podrške domaćim privrednim društvima i upoznavanje javnosti sa realnim stanjem na tržištu”, podsjeća se u saopštenju.

Privredna komora Republike Srpske nastaviće pratiti dešavanja koja utiču na poslovanje privrede i Vladi Srpske redovno dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, kako bi se pronašla najbolja moguća rješenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име