PRODUŽEN ROK VAŽENJA UREDBE O OBAVEZNOM NOŠENJU MASKI

0

BANJALUKA – U Republici Srpskoj obavezno je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama, domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika, propisano je novom uredbom u vezi sa suzbijanjem virusa korona koju je Vlada Republike Srpske donijela na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije.

Novom uredbom, koja je donesena nakon što je prethodnoj istekao rok važenja, uređuje se način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraze virusom korona i nastavljeno je obavezno nošenje maski za zaposlene, pacijente, korisnike usluga i posjetioce u zdravstvenim ustanovama, te za zaposlene i posjetioce u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika.

Obavezuju se i vaspitno-obrazovne i visokoškolske ustanove da prate epidemiološku situaciju u okviru svoje ustanove i da u saradnji sa nadležnim domom zdravlja preduzimaju potrebne mjere i pravovremeno obavještavaju nadležno ministarstvo, te budu pripremljene za prilagođavanje rada u slučaju pogoršanja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Nova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a prestaje da važi 31. marta 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име