Pronađen snimač parametara iz aviona koji se srušio kod Loznice

0

BEOGRAD – Strašan udarac za cijelu Vojsku Srbije i Srbiju. Komisije su završili sa analizom i pronađen je snimač parametara koji se sada iščitava, kazao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

To je neka vrsta crne kutije, ali bez snimanja razgovora. Vidjećemo kako je funkcionisao avion. Vojska je za sad završila sa terenskim ispitivanjima – dodao je Vulin.

On je govoreći za TV Prva rekao i da vjeruje da će istraga biti brza, ali da su to samostalni ograni kojima niko ne može naređuje.

– Komisija dalje podatke proslijeđuje Tužilaštvu. Vojska je samo tu da prikupi dokaze. Nama je veoma važno da znamo šta se desilo. Nije ovo nešto što se dešava samo Vojsci Srbije. Najsavremeniji avion F35 je u proteklim godinama pao tri puta – kaže on.

Vulin ističe da su avioni kojima letimo na more stariji od 30 godina i da je to normalno, te da se letjelice ne mogu porediti sa automobilima. On je istakao da još uvijek ne zna zašto se piloti nisu katapultirali.

– U ovakvim letjelicama brzo se sve dešava. Istraga će dati odgovore – zaključuje ministar.

Vulin nije želio da se izjašnjava o tome da li je MIG trebalo taj dan na toj lokaciji da leti, ali je negirao da pilot nije trebalo taj dan da bude u letjelici, kao i to da mu je ostalo malo do penzije.

– Supruga kapetana prve klase Zvonka je rekla jednu tešku, ali istinitu rečenicu: Ja sam znala za koga sam se udala – rekao je ministar odbrane.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име