PRVA SJEDNICA I POTVRĐIVANJE IMENOVANJA BORJANE KRIŠTO

0

SARAJEVO – Prva hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je danas, kada je planirano potvrđivanje imenovanja Borjane Krišto za predsjedavajuću Savjeta ministara.

Borjana Krišto imenovana je prošle sedmice na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Za njeno imenovanje glasali su predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović i član Predsjedništva Denis Bećirović, dok je član Predsjedništva BiH Željko Komšić glasao protiv.

Hitna sjednica Predstavničkog doma planirana je za 11.00 časova, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prije sjednice zasjedaće i Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

Sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH nakon oktobarskih opštih izbora potpisali su 15. decembra lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i lider SDP-a Nermin Nikšić u ime stranaka “Osmorke”.

Dokument nazvan “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026” potpisan je dva i po mjeseca nakon opštih izbora.

Prema Ustavu BiH, Predsjedništvo imenuje predsjedavajućeg Savjeta ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma. Predsjedavajući će imenovati ministre u Savjetu ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma.

Iz parlamenta BiH je najavljeno da će druga sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti održana nakon okončanja 1. hitne sjednice Predstavničkog doma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име