PU Banjaluka: Skup protekao mirno, okupilo se 50.000 građana

0

BANJALUKA – Veliki narodni skup “Otadžbina zove”, koji su sinoć u Banjaluci organizovali SNSD i koalicioni parneri, protekao je mirno i bez incidenata, potvrđeno je u Policijskoj upravi Banjaluka.

Iz Policijske uprave rekli su da je skupu prisustvovalo 50.000 građana.

Veliki narodni skup “Otadžbina zove” održan je sinoć na Trgu Krajine u Banjaluci, odakle je poručeno Centralnoj izbornoj komisiji BiH da je narod Republike Srpske izabrao svog predsjednika Milorada Dodika i da ne pokušavaju da to promijene.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da je on čovjek Republike Srpske.

“Ja sam sluga naroda, ja sam čovjek srpskog naroda i čovjek Republike Srpske. Republiku Srpsku predstavljam punim srcem, dušom, uvjerenjem i opredjeljenjem. Volim je zato što u njoj živi pošten i častan život. Onaj koji ne dozvoljava da ga gaze i da mu drugi upravljaju sudbinom. Spreman sam za nacionalnu i ličnu žrtvu za Republiku Srpsku. Neću dozvoliti da se gubi snaga Republike Srpske, ja i svi mi koje vidite ovdje smo zavjetovani Srpskoj I nećemo odstupiti. Mi ne odlazimo mi tek dolazimo”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da je ponosan na sve što su postigli.

“Napravili smo mnogo. Ponosan sam na ono što vidimo. Političari se mjere po tome šta ostavljaju iza sebe, a ne po tome šta pričaju. Iza nas su auto-putevi, vodovodi, škole, bolnice, vrtići, fakulteti, putevi. Iza nas ostaje nešto što smo uradili u svakomn mjestu naše Republike. Iza nas, naše generacije ostaje 1.000 crkava SPC-a U Republici Srpskoj. Nekome smeta i neko nikada ne biu top uradio a ja mislim da moramo. Milorad Dodik nikuda neće odavde. Ja ću vrlo brzo u Predsjedničku palatu. Moj zadatak je da provedem Srpsku kroz miran period bez obzira šta se dešavalo oko nas. Republika Srpska je nama željena bez obzira koliko drugima bila neželjena”, rekao je Dodik.

Dodik ističe da je njegova uloga da provede Republiku Srpsku kroz nestabilan period i da je preda mladim generacijama.

“BiH nije mjesto koje mi hoćemo. Ja ostajem ovdje, moja vrata biće otvorena za vas. Živim za to da nemate problema i da pomognem koliko mogu. Takva Republika Srpka nama treba: mirna, stabilna, okupljena”, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Znam da u opozicionim strukturama ima onih koji vole Republiku Srpsku ali su oni u kandžama onih koji izvršavaju neke druge naloge. Danas nam treba patriotizam. Okupimo se oko Republike Srpske, ne dajmo je, ne dajmo njene institucije, ne dajmo našu slobodu da biramo i budemo birani. Vratimo izborni proces u Republiku Srpsku – to ćemo raditi narednih godina. Neće nikada više naše glasove prebrojavati u Sarajevu – to će se raditi u Republici Srpskoj. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živio srpski narod”, zaključio je Milorad Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име