PU ZVORNIK: DRŽATI I IZVODITI KUĆNE LJUBIMCE U SKLADU SA PROPISIMA

0

ZVORNIK – Zvornička policija saopštila je da će preduzimati neophodne radnje iz svoje nadležnosti ukoliko primijeti kršenje Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na držanje životinja bez nadzora, nakon što je na području ove uprave zabilježen određeni broj incidenata u vezi sa napadima pasa na građane, pa i nastanka ozbiljnih povreda.

Iz Policijske uprave podsjećaju vlasnike pasa da su dužni da poštuju Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, Pravilnik o držanju i zaštiti kućnih ljubimaca i odluke o načinu držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine koje donose lokalne zajednice.

Ističući da je primijetno da broj pasa kao kućnih ljubimaca iz godine u godinu bilježi trend rasta, čime se povećava i njihovo izvođenje na javna mjesta, iz Policijske uprave upozoravaju da se vrlo često izvode u šetnju opasne životinje bez propisanih zaštitnih sredstava /povodnika i zaštitne korpe na njušci/, zbog čega postoji osnovan strah da može doći do njihovog napada na građane.

U saopštenju se dodaje da će policija, u slučaju kršenja Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja odmah obavijestiti veterinarskog inspektora i komunalno-inspekcijski organi lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име