PU Zvornik: U novembru kontrolisano 776 vozača i izdata 1.244 prekršajna naloga

0

ZVORNIK – Na putevima koje pokriva Policijska uprava Zvornik u novembru je evidentirano 40 saobraćajnih nezgoda, što je manje za četiri saobraćajne nezgode ili devet odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopštio je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić na juče održanoj redovnoj pres konferenciji.

Od ukupno 40 saobraćajnih nezgda, šest je bilo sa povrijeđenim licima, što je manje za sedam saobraćajnih nezgoda u odnosu na novembar prošle godine i dodao da su od šest, dvije saobraćajne nezgode bile sa teško i četiri sa lakše povrijeđenim licima, a 34 su bile sa materijalnom štetom.

Erkić je rekao da je u novembru kontrolisano 776 vozača i vozila i izdata 1.244  prekršajna naloga, dok su iz saobraćaja isključena 22 vozila i 54 vozača, od kojih je 38 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Iz saobraćaja je isključeno i sedam vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo  opojnih droga i četiri vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom ,a jedan vozač  je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane, kao i jedan vozač zbog ostalih radnji u saobraćaju.

Načelnik Sektra kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u novembru evidentirano 57 krivinih djela, što je za 16,3 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine. Savić je dodao da je među evidentirnim krivičnim djelima 51 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

On je rekao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta 53 izvještaja protiv 55 lica, od kojih su 13 povratnici u vršenju krivičnih djela, kao i tri maloljetna lica.

Materijalna šteta koja je pričinjena ovm krivičnim djelima iznosila je 73.712 КM.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da je stanje ukupne bezbjednosti na području ove uprave u novembru bilo zadovoljavajuće.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име