PU Zvornik:Manji broj krivičnih dela,prekršaja i saobraćajnih nezgoda

0

ZVORNIK – Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave Zvornik,zamjenik načelnika Vladan Vasilić rekao je da je na području Uprave u januaru ove godine evidentiran manji broj krivičnih djela za 11 odsto, broj prekršaja za 10 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda za pet odsto, u odnosu na januar 2021. godine.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da je u januaru evidentirano 17 ilegalnih migranata, dok je u istom mjesecu prošle godine pronađeno 11 migranata.  Evidentirani ilegalni migrnati bili su punoljetni muškarci, od kojih je sedam bilo iz Pakistana, šest iz Sirije, dok su ostali bili iz drugih država Bliskog Istoka.On je dodao da u januaru nije evidentirano nijedno krivično djelo koje su počinili migranti, niti je bilo krivičnh djela ili prekršaja u kojima su migranti bili žrtve.

Na području Policijske uprave Zvornik u proteklom mesecu javni red i mir narušen je u 25 slučajeva , evidentirano je 35 prekršaja javnog reda i mira, što je manje za  četiri prekršaja, ili 10 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Ističući da je prekršaje počinilo 27 lica, među počiniocima prekršaja  nije bilo maloljetnih lica, dok su devet lica bili povratnici u činjenju narušavanja javnog reda i mira.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja, Erkić je rekao da su u januaru na području Policijske uprave evidentirane 54 saobraćajne nezgode, što je manje za pet odsto u odnosu na isti period prošle godine. Iz saobraćaja je u januaru mjesecu isključeno 16 vozila i 151 vozač, od kojih su 124 vozača isključena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 19 zbog odbijanja testiranja na prosutvo narkotičkih sredtava u organizmu .Tri vozača su isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dok je pet vozača iskljčeno iz saobraćaja za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilom.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u posmatranom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 38 krivičnih djela, što je za pet krivičnih djela ili 11,6 odsto manje u odnosu na januar prošle godine. Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto je 35 izvještaj protiv 32  lica, od kojih je bilo 16 povratnika u vršenju krivičnih djela . On je naglasio da je materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila  80.849 KM.

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име