RASTE BROJ POZITIVNIH, POŠTUJE SE MJERA IZOLACIJE

0

BRATUNAC – Na području opštine Bratunac trenutno je 46 osoba pozitivno na virus korona, od kojih su dvije na bolničkom liječenju.

Na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije rečeno je da se u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih petnaestak dana bilježi rast broja zaraženih virusom korona, ali da sve osobe koje su pozitivne, kao i 74 lica kojima je određena mjera izolacije, poštuju tu mjeru.

Štab je danas upoznat da su policijski službenici u posljednja tri dana izdali 16 prekršajnih naloga zbog nenošenja zaštitnih maski, za šta je predviđena novčana kazna od 100 KM.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović apelovao je na građane da, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, ne organizuju skupove i veća porodična slavlja, te da se pridržavaju svih mjera Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije.

On je rekao da se prati situacija u bratunačkim školama gdje je juče nastavljen nastavni proces i da se, za sada, u ovoj lokalnoj zajednici neće preduzimati nove mjere u vezi sa načinom organizovanja nastave.

Radi prevencije širenja virusa korona svakodnevno se vrši dezinfekcija javnih površina i ta mjera se provodi i u privrednim subjektima u skladu sa potrebama svakog od njih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име