REGIJA BIRAČ: URUČENA POSTHUMNA ODLIKOVANJA PORODICAMA 45 BORACA VRS

0

ZVORNIK – Izaslanik predsjednika Republike Srpske Slobodan Župljanin uručio je danas u Zvorniku medalje zasluga za narod porodicama 45 poginulih boraca Vojske Republike Srpske  sa područja Zvornika, Milića, Vlasenice, Bratunca i Srebrenice.

Uručenju posthumnih odlikovanja prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Posthumno je odlikovano 39 boraca VRS iz Zvornika, tri iz Milića, i po jedan iz Vlasenice, Bratunca i Srebrenice.

Župljanin je obraćajući se porodicama poginulih boraca, rekao da se treba ponosno i dostojanstveno sjećati svih naših heroja koji su, vođeni najčistijim osjećanjima i časnim plemenitim ciljevima, dali živote za Republiku Srpsku, njen narod i slobodu u kojoj današnje generacije uživaju i u kojoj treba da uživaju buduća pokoljenja.

“Dužnost i stalni zadatak Republike i njenih institucija je da obezbijede siguran i zadovoljavajući pravni i finansijski okvir za rješavanje statusnih pitanja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica boraca odbrambeno-otadžbinskog rata”, istakao je Župljanin.

Ivanović je rekao da će grad Zvornik i Gradska uprava i u narednom periodu pružati podršku porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima kroz različite projekte.

On je naveo da se ti projekti, prije svega, odnose na sufinansiranje stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, stipendiranje studenata i pružanje jednokratnih pomoći, kao i na podsticaje zapošljavanju i samozapošljavanju koji se finansiraju iz budžeta grada Zvornika.

Uručenju posthumnih odlikovanja u prostorijama Gradske uprave prisustvovao je i predsjednik Republičkog udruženja porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je 130 poginulih boraca Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – krsne slave VRS i 15. septembra – Dana nestalih i poginulih Republike Srpske, na inicijativu Boračke organizacije i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име