REKONSTRUKCIJA RASVJETE I SPORTSKIH TERENA U SREBRENICI I BRATUNCU

0

SREBRENICA – U Srebrenici će biti obavljena sanacija javne rasvjete i instalisanje štedljivih LED sijalica, a u Bratuncu su već počeli pripremni radovi za rekonstrukciju igrališta za male sportove kod Srednjoškolskog centra u okviru Projekta izgradnje mira u BiH “Pro-budućnost”.

Ovaj projekat finansiraju humanitarna organizacija CRS uz podršku Američke agencije za međunarodi razvoj /USAID/ i sufinansiranje opština u iznosu 20 odsto.

Iz opštine Bratunac saopšteno je da je vrijednost projekta 90.183 KM i da se već postavljaju kišni odvodi na igralištu, a onda će uslijediti ugradnja rekvizita, savremene bergo podloge i sanacija ograde.

Planirano je da rekonstrukcija igrališta, ozeljenjavanje i uređenje školskog dvorišta, te sanacija ograde budu završeni do početka nove školske godine.

U Srebrenici je projektom obnove ulične rasvjete predviđena zamjena 29 stubova sa ukrasnim stubovima od aluminijumskih profila sa trostrukom lirom, odnosno tri kugle sa led sijalicama od 40 vati koje zadovoljavaju ekološke standarde.

Period realizacije projekta u Srebrenici je od jula do novembra, a vrijednost je 65.993 KM, od kojih opština participira 19.798 KM.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име