Rekordno ubiranje prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću

0

BANJALUKA – Republička uprava za igre na sreću je u prva dva mjeseca ove godine zabilježila je rekordno prikupljanje prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću koji su za 33 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se navodi da je ukupan prihod ostvaren od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u 2022. godini iznosio 94.165.049 KM i bio je za 25.914.643 KM ili za 38 odsto veći u odnosu na 2021. godinu, odnosno za čak 93 odsto veći u odnosu na 2020. godinu.

“U 2022. godini Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću uništila je 359 predmeta korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj, što je najveći broj uništenih predmeta u jednoj godini po osnovu pravosnažnih rješenja”, navodi se u saopštenju.

Predmeti su bili privremeno oduzeti prilikom inspekcijskih nadzora, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, a u slučajevima za koje je propisano izricanje zaštitne mjere oduzimanje predmeta.

“Nakon okončavanja prekršajnih postupaka, odnosno na osnovu pravosnažnih prekršajnih naloga ili na osnovu rješenja nadležnih sudova na osnovu kojih je naređeno trajno oduzimanje i uništvanje navedenih predmeta, Republička uprava za igre na sreću je pristupila njihovom uništavanju”, ističe se u saopštenju.

Repubička uprava za igre na sreću i u narednom periodu nastavlja sa intenzivnim radom s ciljem unapređenja sistema igara na sreću, te nadzora i razvoja obima poslovanja u zakonskim okvirima, a što će neminovno rezultirati povećanjem budžetskih prihoda i smanjenju sive ekonomije u Republici Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име