RiTE “UGLJEVIK”: OBEZBIJEĐEN NOVAC ZA IZGRADNJU URUŠENOG DIJELA PUTA

0

UGLJEVIK – Rudnik i Termoelektrana (RiTE) “Ugljevik” obezbijedili su novac za izgradnju urušenog dijela trase regionalnog puta uljed razvoja rudarskih radova u zoni Starog Ugljevika, ali nemaju nadležnost da obave radove, naveli su iz ovog preduzeća.

“RiTE `Ugljevik` nema nadležnost da gradi javne puteve zbog čega su preduzete sve aktivnosti da bi se animirali nadležni organi, prije svega `Putevi Srpske` i lokalna samouprava s ciljem trajnog rješenja problema putne infrastrukture, ali do sada nisu dali konkretne rezultate”, navodi se u saopštenju.

Iz Rudnika i Termoelektrane su ukazali da je neophodno da svi nadležni organi hitno reaguju kako bi se trajno riješilo ovo pitanje.

Kako su pojasnili, prilikom izvođenja rudarskih radova u granicama odobrenog eksploatacionog polja narušena je postojeća putna infrastruktura, čime je mještanima onemogućena nesmetana putna komunikacija.

Preduzeće je, napominju, do sada uradilo sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se omogućilo nesmetano kretanje mještana područja zahvaćenog izvođenjem rudarskih radova, što podrazumijeva izgradnju privremenih trasa puta.

Mještani naseljenih mjesta Ugljevik sela, Mezgraja-Gaj, Stari Ugljevik-Falčići i naselja Pejčići, Markovići i Jovanovići su na zajedničkom sastanku održanom juče sa predstavnicima RiTE Ugljevik još jednom ukazali na problem putne komunikacije.

“Usaglašeno je da se zajednički preduzmu sve aktivnosti i izvrši dodatni pritisak na nadležne organe s ciljem izgradnje trajne putne infrastrukture narušene rudarskim radovima, odnosno otklanjanja štetnih posljedica za mještane navedenih područja, što omogućava i nesmetano izvođenje rudarskih radova”, navode iz RiTe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име