SAVJET VOĆARIMA: NAJKVALITETNIJE SADNICE VOĆA PROIZVODE SE U RASADNIKU ‘’VUČKOVIĆ’’, NARUČITE ODMAH

0

PRIJEDOR – Rasadnik Vučković  u Donjoj Lamovitoj kod Prijedora u svom sortimentu raspolaže sa velikim brojem voćnih sadnica. Rasadnik Vučković je korisnik licence za proizvodnju sadnica ZLATNI DELIŠES REINDERS®. Radi se o jednom od najmodernijih rasadnika u regionu, a proizvodni ciklus u njemu je usklađen sa evropskim standardima.

U našem rasadniku Vas u svakom trenutku očekuje bogat asortiman voćnih sadnica svih voćnih vrsta i sorti, koji se odlikuje najboljim odnosom cijene i kvaliteta. Slobodno nam se javite za sva dodatna pitanja,  savjete, ili za stručnu pomoć. Dobro nam došli!

Detaljnije informacije o sadnicama voće koje nudi rasadnik Vučković možete dobiti na licu mjesta ili  telefonom:

Addresa: Donja Lamovita 333, Prijedor 79203, Bosna i Hercegovina

Poštanski pretinac: br: 79203, RS, BiH

Telefon: 065/585-872 ili elektronska pošta: rasadnikvuckovic@gmail.com

Svim voćarima, koji ovih dana razmišljaju o nabavci sadnica, stručnjaci iz oblasti voćarstva preporučuju sadnice iz rasadnika Vučković.

Rasadnik Vučković  je počeo sa radom 1999. godine. Veliki doprinos u formiranju i razvoju rasadničke proizvodnje dao je Poljoprivredni fakultet u Banja Luci i profesori sa katedre za voćarstvo. Vlasnik rasadnika je stečena znanja u toku studiranja nadogradio u Italiji vježbajući nove tehnike kalemljenja. Na ovim prostorima uveli smo novu tehniku kalemljenja „kalemljenje u isječak“ (chip budding) koja je sada osnovna tehnika kalemljenja kod svih rasadničara. Prilikom boravka u Italiji  upoznali smo eminentne italijanske voćarske stručnjake. Oni su pomogli da od starta imamo evropski kvalitet sadnica. Iste godine nabavili smo bezvirusni materijal za matičnjak podloga i plemki. Da bi se podigao zdrav voćnjak osnovno pravilo je da se zasadi bezvirusna sadnica. Pored kvalitetnog sadnog materijala potrebna je i pravilna odluka. Kašnjenje i odlaganje se kao i sve druge greške i propusti u voćarstvu kasnije teško popravljaju.

Rasadnik vučković bavi se proizvodnjom i prodajom sadnica voća. Rasadnik raspolaže sa 20 ha zemlje i kapacitetom proizvodnje 150 000 voćnih sadnica godišnje. Dobro je opremljen mehanizacijom za obradu zemljišta, zaštitu bilja, sistemom za navodnjavanje kao i opremom za skladištenje i distribuciju sadnog materijala.Kvalitet i veliki izbor raznih vrsta i sorti voća doprinijeli su tome da je rasadnik stalno povećavao svoj kapacitet. Želja nam je da zadobijemo vaše povjerenje stručnim savjetima, tačnosti u sortama, kvalitetnim i zdravim sadnicama. Sadnice su sa formiranim razgranjenjima na odgovarajućoj visini što je garancija da će prvi rod biti u drugoj godini starosti zasada. To rano uvođenje u plodonošenje je ključno za redovan i stabilan rod kao i kontrolu bujnosti i formiranje uzgojnog oblika. Razgranate sadnice su ključ uspjeha za profesionalno voćarstvo.

Rasadnik je registrovan u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.Kontrolu zdravstvenog stanja i sortne čistoće vrši Poljoprivredni fakultet u Banjaluci.

Sadnice u ponudi pogledajte na FB i internet stranici Rasadnika ”Vučković”:

https://www.facebook.com/RasadnikVuckovic/

http://www.rasadnikvuckovic.com/sadnice-voca/

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име