ŠERANIĆ: DO KRAJA GODINE GRAĐANI ĆE MOĆI DA KORISTE USLUGE NOVE BOLNICE

0

ZVORNIK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da bi građani Zvornika i šire regije do kraja godine mogli da koriste zdravstvene usluge u novom, kao i u rekonstruisanom objektu bolnice.

“Dobio sam uvjeravanje od izvođača radova da će projekat biti završen prema planiranoj dinamici”, rekao je Šeranić nakon obilaska novog bloka Bolnice u Zvorniku gdje su u toku građevinski radovi, kao i renoviranih i opremljenih prostorija starog bloka, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 27,5 miliona KM, a Vlada Srbije 1,5 miliona KM.

On kaže da se uvjerio da su na novom bloku bolnice u Zvorniku grubi građevinski radovi pri kraju, kao i na heliodromu za slijetanje helikoptera, čime se stiču uslovi za početak unutrašnjih radova, prije svega na pregradnim zidovima, a zatim i postavljanje elektro i druge instalacije.

Šeranić je rekao da je zadovoljan što građani Zvornika i šire regije mogu da koriste najsavremenije usluge magnetne rezonance i CT-a koji su neophodni za ovu vrstu zdravstvene ustanove.

“Opremamo zdravstvene ustanove širom Republike Srpske kako bismo ih standardizovali, prije svega u bolnicama u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči, kao i u Trebinju gdje bi trebalo da počne izgradnja bolnice čije bi usluge koristili građani Hercegovine”, rekao je Šeranić.

On je naglasio da se kroz savremenu opremu koja se isporučuje Bolnici, te obuku i specijalizaciju ljekara nastoje obezbjediti najsavremeniji i najoptimalniji uslovi za liječenje pacijenata.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio je vladama Republike Srpske i Srbije, ministru Šeraniću i svima koji su dali doprinos da ovaj projekat uđe u završnu fazu.

“O značaju ovog projekta za cijelu regiju ne treba posebno govoriti, jer će naši sugrađani i ljudi iz cijele regije dobiti objekat sa najsavremenijom opremom”, rekao je Stevanović.

On je istakao da je izvođač radova ušao u završnu fazu građevinskih radova i da bi cijeli projekat trebalo da bude završen kako je i planirano.

Direktor Bolnice Ivan Popović rekao je da je upoznao ministra o svemu što je do sada urađeno.

“Ponosan sam što imamo privilegiju da stojimo na krovu novog bloka Bolnice i što su grubi građevinski radovi završeni”, rekao je Popović i dodao da se radi ubrzano na unutrašnjim radovima kako bi projekat bio završen na vrijeme.

On kaže da će novim blokom i adaptiranim objektom zaposlenima biti omogućeni bolji uslovi za rad na najsavremenijoj opremi, a pacijenti neće morati da idu u druge zdravstvene centre, jer će gotovo svu zdravstvenu zaštitu moći da ostvare u Bolnici Zvornik.

Prije obilaska radova, Šeranić je održao redovan sastanak kome su, osim Stevanovića i Popović, prisustvovali predstavnici Nadzornog organa iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, predstavnici nosioca konzorcijuma u ovom projektu “Enikon-gradnja” i Komisije za praćenje i realizaciju projekta Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice.

(Foto: Grad Zvornik)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име