Šeranić: Moramo poštovati epidemiološke mjere

0

SALCBURG – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na Evropskom samitu u Salcburgu da postoji još mnogo nepoznanica o virusu korona, te da i dalje moramo biti oprezni i poštovati epidemiološke mjere.

 Šeranić je istakao da je u pandemiji virusa korona izuzetno važna komunikacija sa građanima, jer oni su ti koji su morali da razumiju epidemiološke mjere i da ih sprovode.

– Epidemiološko prilagođavanje je izuzetno važno i kako će ljudi razumjeti poruke. Osjećaj nesigurnosti i straha su očekivana reakcija na pandemiju, a informacijama koje dajemo mi pokušavamo da ljudima objasnimo naučne činjenice i da na osnovu toga oni svojim ponašanjem zaštite svoje zdravlje – rekao je Šeranić učestvujući na panelu “Medicinska istraživanja i pandemija”.

Kada je u pitanju međunarodna koordinacija, Šeranić je rekao da je zadatak institucija i zdravstvene struke bio da prijedloge Svjetske zdravstvene organizacije pretvori u preporuke i mjere.

– Te informacije su nam potrebne da vidimo sa kakvim se problemima suočavamo i vrlo je važno prenijeti ljudima adekvatne, stručne i naučno utemeljene činjenice. Mi to u Republici Srpskoj radimo, naročito očekujući sezonu gripa, gdje moramo ljudima prenijeti poruke kako bi trebali da se ponašamo u narednim mjesecima – rekao je on.

(rtrs)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име