Sipa pretresa na 22 lokacije, pronađena droga, osumnjičena i dva policajca

0

SARAJEVO – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH sprovode akciju kodnog naziva “Bjegunac”.

Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 lica plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo “Organizovani criminal” a u vezi s krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz Policijske uprave Brčko Distrikt BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име